Giveaway: "Игра на нерви" на Джийн Райън [ЗАТВОРЕН ]

"Играта свършва, когато кажем ние!" 
Играта на нерви е анонимна игра, излъчвана на живо по интернет. Участниците трябва да изпълнят различни предизвикателства срещу неустоими награди - пари, дрехи, мотоциклети, коли, стипендии за университет.
Когато Вий е избрана да участва, тя открива, че играта знае всичко за нея. Гейм мейкърите я изкушават  с награди, подбрани за нея от страницата и в "ТоваСъмАз" (нещо като фейсбук) и избират за неин партньор съвършеното момче - красивия Иън. Отначало всичко върви добре и феновете на Вий и Иън ги насърчават да приемат все по-трудни предизвикателства.
Но в последния кръг за Големите награди играта взема неочакван и опасен обрат. Изведнъж играчите трябва да играят за всичко или нищо, като залогът е животът им. Докъде ще стигне Вий преди да се откаже? И дали ще и позволят да се откаже?

Това е синопсисът на романа на Джийн Райън - "Игра на нерви". Скоро прочетох книгата и можете да видите моето мнение за нея тук
По случай екранизацията на книгата и световната премиера на филма, която ще се състои на 27 юли в Америка, реших да подаря копие на романа на някого от вас. Всички знаем, че най-хубавото чувство е, когато отидеш в киносалон и вече си чел книгата, по която е направен филма. На големият екран ще можем да видим Ема Робъртс в ролята на Вий и Джеймс Франко в ролята на Иън. Определено ще са сладка двойка на екрана. Книгата е изпълнена с много екшън и мистерия и определено това ще бъде пренесено във филма.

Условия на giveaway-a: 

1. Трябва да следите блога ми.(можете да направите това в горният край на страничната лента в дясно) 
2. Оставете коментар под поста, каква би била най-голямата награда за вас от подобна игра като Нерви. Оставете и емейл адреси или фейсбук профил, на който ще мога да се свържа с вас.


Крайният срок за участие е 8 юли. Победителя ще бъде обявен като коментар от мен (Victoria Lalova) на тази публикация на 9 юли.Така че следете дали сте вие. Той ще бъде избран на случаен принцип чрез сайта random.org . Ако победителя, не ми отговори до три дни, ще изтегля нов. 

Късмет на всички! 




10

Book: The Ocean at the end of the Lane by Neil Gaiman


Нали се сещате онзи момент, в които учителката ви е дала да измислите история от 500 думи, но вие толкова се захласвате, че историята става 10 страници. Е, нещо такова се е случило с Нийл Гейман, който е възнамерявал да напише разказ, но той се оказва роман. 
" Възрастните следват утъпкани пътеки. Децата проучват. Възрастните са доволни да вървят по един и същ път, стотици или хиляди пъти. "
Със сигурност не е сгрешил като е удължил историята. В нея се запознаваме с малко момче, което няма много приятели (да не кажа, че въобще няма)  и много обича да чете. Той има малко котенце и живота му е приказка, като за всяко седем годишно момченце. Но един ден, пристига, гост в къщата, които променя света му. Котенцето му е мъртво, а скоро и гостенинът, който е виновен за смъртта на котенцето. След тези събития всичко в живота на момчето се променя. Той се запознава с жените Хемпсток, които му разкриват някои неща за света. 
" - И минах ли изпита?...- Не минаваш, нито се проваляш в това да бъдеш човек, миличък. "
Книгата страшно ми напомня на "Часът на чудовището" на Патрик Нес на моменти. Или поне докато не разбрах какво ги свързва. И двете книги са под жанр магически реализъм, нещо което не бях чела до сега, или поне не знаех, че съм чела. Запознах се по-обстойно с жанра от този клип на Ариел в буктюб канала и. Можете и вие да се образовате като мен, ако не сте много запознати. 
Та човек, би си казал, че това момченце страда от шизофрения, ако не е запознат със същността на този жанр. Основното при него е, че няма магически свят както при фентъзито, а всичко се случва с напълно обикновени и нормални условия и не е странно за околните. 
Със сигурност книгата ми стана една от любимите, а Геймън автор, чиито истории бих искала да прочета всичките. 

0

Recommendatio: Second World War Books vol.1


Когато става въпрос за исторически романи единствените, които чета са тези за Втората световна война (и тук, там за Френската революция). Попадала съм на доста добри заглавия свързани с Третия райх, ето и някой от любимите ми 

Крадецът на книги на Маркъс Зюсак/ The book thief  by Markus Zusak 



Мисля, че няма човек, който да не е чувал поне нещо за тази книга/филм. Историята се разказва от Смъртта, а център е малката Лизел, която губи братчето си и е отгледана от приемно семейство. Вече ви се насълзиха очите, нали? Е, това е само началото. В историята се преплетени куп персонажи, към които се привързвате по-бързо и отколкото към малко кученце. За жалост, те са изтръгнати със същата скорост. Суровото време на войната, прави героите още по-изстрадали, други още по-велики. Със сигурност си заслужава четенето, а ако не сте чак такива любители на литературата, то тогава филмът със сигурност ще ви разплаче. Номинацията му за Оскар е едно от доказателствата, че си заслужава. 


Дневникът на Ане Франк/ The Diary of a Young Girl by Anne Frank 



Отново заглавие, което няма как да сте пропуснали, ако живеете в този век. Една от най-популярните истории свързани с Втората световна война. Малко еврейско момиче се крие заедно със семейството си в Холандия. Не чак толкова сърцераздирателна история, като тази в "Крадеца на книги", но определено една по-различна история, които показва и другата страна на войната. Виждаме ежедневието на едно семейство, изпитване страха, който ги кара да не спят нощем, изпитваме любовта и ревността, които терзаят едно подрастващо момиче. Надеждата е тази, която крепи всички. Но и тя умира все някога. 

Списъкът на Шиндлер на Томас Кинийли/ Schindler's List by Thomas Keneally 


Относно популярността на тази книга не мога да кажа много, тъй като не знам много хора, с които бих могла да говоря за нея, но си е грях, ако сте почитател на литература свързана с този период и не сте чели тази. Историята е базирана на истински събития случили се през Втората световна война. Главният персонаж в историята, Оскар Шиндлер, е истински герой в очите на всички евреи, които е спасил. Неговата фабрика е дом за много от тях, които той е успял да избави от Аушвиц. Тази история е екранизирана в едноименен филм, който печели цели седем награди Оскар през 1993 год. Ролята на Оскар Шиндлер е повече от добре изиграна от Лиам Нийсън.
2

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com